A Folqáról

NEW FOLQA COLLECTION
A művészet és hagyomány találkozása!
Szeretnénk bemutatni legújabb projektünket, az Új Folqa Kollekciót, melynek keretében fából készült babáink hagyományos magyar népviseletek díszében pompáznak.
A projekt együttműködéssel valósult meg, ezzel szeretnénk támogatni és lehetőséget adni egy tehetséges fiatal művésznek, Danicsek Fruzsinának.
Fruzsina a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervezési szakon frissen diplomázott alkotója, akinek munkái több kiállításon is megjelentek már, úgy mint a Pécsi Galériában, Nick Gallery-ben vagy a 2020-as Ékszerek Éjszakája keretein belül, a MONO art& gallery-ben, ahol saját ékszerkollekció kiállítása is volt.
Együttműködésünk során egy kivételesen kreatív gondolkodású és tehetségű, fiatal tervezővel van lehetőségünk együtt dolgozni, aki sajátos módon örökíti meg a legismertebb hagyományos, jellegzetes magyar népviseleteket.

Miért a Folqa?

 

A Folqa babák nem csupán műalkotások, hanem egy időutazás is, melyen keresztül bepillantást nyerhetünk a magyar kulturális örökség gazdagságába. Megidézzük a legismertebb magyar népviseleteket, részletgazdag, fából készült figuráinkon.
A projektünk célja a különböző viseletek szépségének és változatosságának bemutatása, további termékekkel, ismeretterjesztőkkel kibővítve. Célunk egy elérhető, új, egyedi design szuvenírmárka létrehozása, amit egy magyar is szívesen birtokol, és jó szívvel ajánlja külföldi vendégeinek, rokonainak, üzleti partnereinek. A márka sikerét jól illusztrálja, hogy a hazai bolti értékesítés mellett nagyvállalatok, szállodák, pénzintézetek, állami intézmények céges ajándék rendeléseivel is büszkélkedhet. (Cégajándék ajánlatért forduljon hozzánk bizalommal!)

Mi az a Folqa?

 
A Folqa (ejtsd: ’folka’) neve természetesen a „folk/folklór/nép” szótőből származik. Az volt a cél, hogy egy teljesen egyedi, nemzetközi, könnyen megjegyezhető, és a piaci versenyben is védhető márkanév szülessen. Egyedülálló, kézzel festett babáink, a magyar hagyományos népviseletekbe öltöztetve nyújtanak betekintést a múltba. Minden figura fából esztergált, amit gondosan és precízen formálunk, majd kézzel festünk, hogy minden részletében életre keljen a magyar népviselet megszemélyesítése.