A Folqáról

A Folqa Collection népi karakterek családja: mindegyik megtestesít egy foglalkozást, egy régiót, és a gyönyörű magyar népi minták valamelyikét. Vegyen egy figurát akár ajándékba, akár emlékbe, de nem fogja tudni megállni, hogy ne gyűjtse a többit is! A Folqa Collection figurái nem csak a magyar népi hagyományokat mutatják be, hanem inspirálnak és szórakoztatnak is. Lényegretörő üzeneteik a modern kor emberét is megtalálják, azzal a speciális humorral, amivel csak a magyar vidéki emberek rendelkeznek. Minden Folqa figura a saját kísérőkártyáján üzen a tulajdonosának.

Miért a Folqa?

 

A Folqa Collection küldetése: minőségi és hiteles szuvenírcsaládot kínálni a külföldiek részére, helyreállítva a méltatlan módon felhasznált, tradícionális magyar népi motívumok megítélését. Célja az is, hogy egységes, kortárs, befogadható, ugyanakkor művészi értéket képviselő kivitelezéssel formálja a magyar közönség szemléletét. Olyan szuvenírmárka létrehozása volt a cél, amit egy magyar is szívesen birtokol, és jó szívvel ajánlja külföldi vendégeinek, rokonainak, üzleti partnereinek. A márka sikerét jól illusztrálja, hogy a hazai bolti értékesítés mellett nagyvállalatok, szállodák, pénzintézetek, állami intézmények céges ajándék rendeléseivel is büszkélkedhet. (Cégajándék ajánlatért forduljon hozzánk bizalommal!)

Mi az a Folqa?

A Folqa Collection egyes példányai 95mm magas, műgyanta alapanyagú, festett és mintázott figurák, melyek különböző népi foglalkozásokat jelenítenek meg részletgazdag, precíz kivitelezésben, állandó minőségben, eredeti magyar népi (kalocsai, matyó, mezőtúri, buzsáki, torockói stb.) minták és leírások alapján. A kártyákon az egyes Folqa figurák meg is vannak személyesítve, a rövid leírások kedves, humoros formában adnak információt az adott foglalkozásról, tájegységről, inspirálva a figura tulajdonosát a további ismeretek megszerzésére. A karakterek a figurákon kívül további termékekben is testet öltenek: konyhai alátéteken, ékszereken, hűtőmágnesen, karórán, könyvjelzőn.
A Folqa (ejtsd: ’folka’) neve természetesen a „folk/folklór/nép” szótőből származik, az volt a cél, hogy teljesen egyedi, nemzetközi, könnyen megjegyezhető, és a piaci versenyben is védhető márkanév szülessen.

Kié a Folqa?

A Folqa Collection teljes egészében magyar termék: Magyarországon gyártják, több fázisban, Leányváron, Budapesten és Fóton.  A Folqa Collection a Souvenir Brands Kft. terméke, mely 100%-ban magyar tulajdonú, családi vállalkozás. A cég ügyvezetője és résztulajdonosa Juhász-Váczi Heni, aki kisgyermekes anyaként határozta el, hogy valami teljesen újba fog a gyed után. Hazai és külföldi tapasztalatai alapján született az a meggyőződése, hogy van helye a piacon egy olyan szuvenírcsaládnak, ami egyszerre őrzi a hagyományos magyar motívumokat, ugyanakkor a turisták igényeit is szem előtt tartja.