Folqa a médiában

Index/Urbanista

Megnéztük Budapest legújabb luxusszállodáját

"...Szellemes megoldás, hogy a minibár mellett minden szobában van egy kis beépített szuvenírbolt is. Egy kis szekrény, ahol a bűvös kockától a libamájig, mindenféle ajándékok vannak, ha valakinek nincs ideje lerohanni egy boltba, innen is vehet vásárfiát az otthoniaknak."

Folqa a Ritzben az Indexen

M1 - Tessék! magazin /Médiaklikk

Folqa Collection portré

Folqa az M1 Tessék műsorában

Pénzcentrum

Bolond vagy, ha ezekre a giccsekre szórod el a pénzed külföldön

"Mit ne: Rubik-kocka. A Thrillist szerint az okostelefonok feltalálása előtt még lehet, hogy lekötött valakit ez a játék (...) Helyette: Folqa kollekció - Ez a legújabb őrület a hazai szuvenír piacon. A népi karaktereket, magyar hagyományokat ábrázoló figurák különböző foglalkozásokat testesítenek meg. Megtalálsz köztük mindent a betyártól a nádvágóig."

Pénzcentrum Európa szuvenírjeiről

 

 

Turizmusonline

Fóton készül Jánosik, a szlovák betyár

"Három népszerű és közismert szlovákiai figurát - Jánosik betyárt, a Drótostótot és az Édesszájú Mézeskalácsost - is gyárt már kinti megrendelésre a fóti Souvenir Brands kft."

Turizmusonline a szlovák Folqáról

 

 

Lakáskultúra

Dizájn Inspirációk

"Igazi szakmaváltó. Sokáig a reklám és marketing területén dolgozott, ám a kisfia születésével új irányt vett az élete; nemcsak egy gyermek anyukájává lett, de világra hozta a Folqa figurákat is, melyek alternatívát jelentenek a hagyományos szuvenírek ellenében."

Lakáskultúra 2015 február 01 FolqaLakáskultúra 2015 február 02 Folqa

 

 

Turizmus Trend

Szuvenírbe oltott dizájn

"míg korábban ügynökségi képviselőként, ma saját cége ügyvezetőjeként jár üzleti tárgyalásokra Juhász-Váczi Heni, aki a Folqa szuvenírcsaláddal a dizájntermékek speciális szegmensébe lépett be."

Turizmus Trend 2015 januar

 

Női Pálya

Kockás papír és ambíció - Juhász-Váczi Heni és a Folqa

"E havi interjúnk alanya, Juhász-Váczi Heni biztosan nem ismeretlen olvasóink többsége előtt, hiszen már számos médium foglalkozott vele és sikertörténetével, a Folqával."

Noi Palya blog Folqa

 

 

Hello Idea

Juhász-Váczi Heni és a Folqa

"Adott egy odaadó férj, aki a feleségének minden külföldi útjáról valamilyen különleges szuvenírt hoz ajándékba. Adott továbbá egy designért, és persze ezekért a meglepetésekért rajongó fiatal feleség, aki nem mellesleg sikeres menedzser egy felkapott ügynökségnél. És adott egy probléma, amire éppen ezek az ajándékok világítanak rá: lehetetlen itthon minőségi szuveníreket kapni."

Hello Idea blog Folqa

 

 

Forbes

A Jó Élet Stílus - Juhász-Váczi Heni

"Egy évtized reklámügynökségi robot után a magánéletet választotta, majd kisfia születése után hiánypótló szuvenírbizniszbe kezdett."

Forbes 2014 november

 

 

Marie Claire

Urbánus budapesti szuvenír

"Új tag bukkant fel a műgyanta alapanyagú, festett és mintázott figurákból álló Folqa kollekcióban. Az Urban Style by Folqa darabjai Budapest belvárosának semmihez sem fogható hangulatát örökítik meg."

Folqa a MarieClaire-ben

 

We Love Budapest

Kilenc szuvenír, amit mi is hazavinnénk

"Budapest egyre feljebb kúszik a látogatásra javasolt metropoliszok listáján, s lassan természetessé válik, hogy az őszi hónapokban is lépten-nyomon turistákba botlunk. Idén rekordszámú külföldi érkezését prognosztizálják, akik közül egyre többen szeretnének igényes és stílusos szuvenírt hazavinni."

WeLoveBudapest szuvenirajanlo

WeLoveBudapest szuvenirajanlo

 

 

Design Hét Budapest

Design Hét Budapest Hivatalos Programfüzet

"A Folqa Collection figurákra már sokan mondták, hogy ennivalóak, most végre megvalósulnak a vágyak!"

Folqa a Design Héten 2014

 

 

M1 Aranyfeszt

Beszámoló Kapolcsról

"Az M1 Aranyfeszt 2014 című műsorában Kapolcsról és a DesignTerminál szervezte programokról volt egy jó tudosítás, mi is szereplünk 15:00-nál!"

M1 Aranyfeszt

 

 

M1 Balatoni Nyár

Beszámoló Kapolcsról

"A Balatoni nyár július 27-i adásában élőben mutatkozott be a kapolcsi különítmény, a Folqa Collection alapítójával az interjút 25:33-tól nézhetitek meg."

M1 Balatoni Nyár 140727

 

 

RTL2 - Az első millióm

Juhász-Váczi Henriett és a Folqa baba

"A Folqa babát jó megfogni. Több Folqa babát még jobb. Legyen hát sorozat – gondolta Heni. A babák előbb magyar mesterségekhez kapcsolódó nevet kaptak, aztán személyiséget, a tulajdonságaikhoz és a foglalkozásukhoz illő magyar népi motívumokat idéző ruhát, így lett a most már 10 féle karakter"

Első Millióm - Folqa

 

 

Közszolgálat magazin

Saját Folqát mindenkinek!

"A magyar népi motívumkincset kortárs dizájnnal ötvöző figurák, azaz a Folqák hagyományőrző sorozata egy-egy tájegységünk hajdanvolt mesterségét idézi fel."

Közszolgálat 2014 július

 

 

Kreatív online

93 shortlistes a Hipnózison

"A zsűri ajándékai, Folqa-bábuk voltak"

Hipnozis Folqat ad

 

 

Kortárs Magyar Formatervezés 2013

Juhász Váczi Heni és a Folqa Kollekció

"A magyar tradíciók jól ültethetők át a kortárs tárgykultúrába."

Kortárs Magyar Formatervezés 2014

 

 

HG.hu

Hipszter Folqa ünnepli a 140 éves Budapestet

"Hipszter megjelenéssel lazította fel a Folqa Collection a Budapest születésének 140. évfordulójára tervezett karakterének küllemét."

Folqa a HG.hu-n

 

 

Moksha.hu

Hipszter Folqa a 140 éves Budapest emlékére

"Több mint két éve színesítik a szuvenírboltok kínálatát a Folqa figurák, a paprikamolnár és a vájár után most itt a 21. századi hipszter."

Folqa a Moksha címoldalán

 

 

Casual Luxury blog

Minden, amit a FOLQA-ról tudni érdemes

"Heni is azok közé tartozik, akiknél már az első levélváltás után tudtam, hogy öröm lesz az együttműködés."

Folqa interju Casual Luxury

 

 

Index.hu

Megbombázzuk a beállt szuvenírpiacot

"A Folqa figura úgy képviseli a tradíciót, hogy közben modern, és úgy magyar, hogy közben nemzetközi. Dizájnnal indul harcba a giccs ellen a szuvenírek világában."

 

 

 

Heti Válasz

Napjaink nippjei

"A turistabazárok rossz minőségű, fantáziátlan emléktárgyai helyett kínál ötletes, újszerű ajándékcikkeket a Souvenir Brands Kft."

Folqa a Heti Válaszban

 

 

InStyle

Magyar dizájn Londonban

"Közel 30 magyar tervező és márka mutatkozott be a londoni Boxpark bevásárlóközpont Hungarian Design Pop Up üzletében. A nyár végéig tartó projekt a nemrégiben megalakult londoni Magyar-Brit Kereskedelmi Kamara a magyar design ügyét kívánja népszerűsíteni, a kétoldalú kereskedelmi-gazdasági kapcsolatok élénkítése érdekében."

Magyar dizájn Londonban

 

Cink

Magyar dizájnbolt nyílt Londonban

"A Boxpark egy konténer-bevásárlóközpont, amelyik rárepült a popup-divatra, és ennek megfelelően a boltok 2-3 havonta cserélődnek benne."

Folqa a Cinken

 

 

Moksha

Egy paprikamolnár vagy egy betyár illik a napodhoz

"A Folqa banda nagy kedvencem, és egyáltalán nem meglepő módon a  kollekció új tagjai is azonnal rabul ejtettek. Nem, most kivételesen nem a legújabb babára, a vájárra  gondolok, hanem a plexi ékszerekre."

Folqa a Mokshában

 

 

KatARTik Blog

Itt az új Folqa figura - a Juhász

"A Folqa babákkal körülbelül fél évvel ezelőtt találkoztam először. Akkor még csak hatan voltak, ám a tavasz elhozta a hetedik magyar figurát a Juhászt is, pulijával együtt."

Folqa Juhász a Katartik Blogban

 

 

HVG Extra

Juhász-Váczi Heni, a családcentrikus kreatív

"Juhász-Váczi Heni a reklám- és médiaiparban vezető pozícióban dolgozott, gyermeke megszületése után azonban saját bizniszbe kezdett: dizájnos népi babákat és ajándéktárgyakat tervez."

Folqa a HVG Extrában

 

 

Moksha.hu

Serendipity: Heni kincsei a gyűrűtől a csizmáig

"Juhász-Váczi Heni a Folqa szuvenírbabák megálmodója megmutatta kedvenc tárgyait.  Lesz itt csizma, hajkefe és megújult paprikamolnár is."

Folqa Heni a Mokshában

 

 

ÉVA magazin

Modern konhyában magyaros minta

"Miért ne díszíthetnék matyó minták a hűtődet mondjuk?"

ÉVA Magazin Folqákról

 

 

Blikk Nők

Egy csoda született

"A gyötrelmes éveknek vége: Heni újra felhőtlenül boldog, és szakmailag is sikeres. Nem hagyta el magát, időközben megálmodta különleges Folqa babáit, amelyek már Amerikában is hódítanak."

Folqa a Blikk Nőkben

 

 

Magyar Nemzet Online - a hazai dizájn nagy durranásai

"Az év filmjei, kiállításai és könyvei után végigpörgettük a magyar dizájn legfontosabb eredményeit, legérdekesebb villanásait is 2012-ből. A sok szép siker vezérfonala a közösségi együttműködés volt."

Magyar dizájn nagy durranásai

 

RTL Klub - Híradó

Fiatal magyar designerek kiállítása

"Idén is megnyílt az AjándékTerminál, az egykori buszpályaudvar épületében található DesignTerminalban 100 magyar tervező munkái láthatóak augusztus 8-tól 23-ig."

Folqa az AjándékTerminálban - RTL Klub

 

 

Cultura.hu

Csikós menni Amerika

"Fótligeti szuvenír kerülhet az amerikai karácsonyfák alá. Az igazságos betyár, a rátermett csikós és társai nyomában."

Cultura.hu Folqa az USAban

 

 

Magyar Nemzet Online

Magyar betyárok az amerikai karácsonyfák alatt

"Az alábbi sikertörténet kezdete akár tipikusnak is mondható. A felfelé ívelő karriert és a napi tíz-tizenkét órás robotot megszakítva egy fiatal nő a babázás mellett dönt, de kisfia ellátása mellett egy idő után hiányzik még „valami”. Egy kitűnő ötlet, sok-sok éjszakába nyúló tervezés, meg egy hasonlóan kitartó és tehetséges, pelenkázni sem rest férj kellett ahhoz, hogy elkészülhessen a hazai szuvenírkínálat új hullámát képviselő Folqa figura első darabja."

MNO.hu Folqa az USAban

 

 

Panyizsuzsi Pont

2012 Tél

"Boldog Adventet, Boldog Karácsonyt!"

Open publication - Free publishing - More christmas 2012

 

 

2012.11.23 PINK magazin

Folqa

"Minden Folqa figura a saját kísérőkártyáján üzen tulajdonosának."

 

 

2012.11.14 Itthon a Balatonon Blog

This is Folqaaa!

"Szeretnétek jópofa, ízig-vérig magyar ajándékkal meglepni ismerőseiteket? Tökéletes választás lehet a Folqa Collection egyik figurája. Nem hallottatok még róla? Pedig lassan már egy éve örvend nagy népszerűségnek a szuvenírgyűjtők körében."

This is Folqaaaa!

 

 

2012.11.10 Magyar Termék Rajongói Oldal

Hagyományos ajándék kortárs köntösben – Folqa Collection

"Kicsiknek játék, nagyoknak dizájn tárgy. De mindenkinek valami szerethető és kedves tárgy. Olyasmi, aminek láttán újra meg újra emlékek bukkannak fel, ami mosolyra késztet és ami megszínesíti a napot."

Hagyományos ajándék kortárs köntösben – Folqa Collection

 

 

2012.11.07 Kiskegyed Online

Ben Affleck legjobb barátja egy magyar fickó

"A TV2 Aktív szerkesztője a Folqa Collection Gulyás figurájával lepte meg az Oscar-díjas színészt."

Ben Affleck legjobb barátja egy magyar fickó

 

 

 

2012.11.06 GLAMOUR Online

Ben Affleck magyar gulyást szorongatl

"Szóhoz sem jutott Ben Affleck, mikor az Aktívnak adott interjú alkalmából egy, a becenevével feliratozott gulyással lepte meg a riporter, így emlékeztetve magyar gyökereire."

Glamour Online 121106

 

 

 

2012.11.06 Turizmus Online

Gulyással lepték meg Ben Afflecket

"A TV2 Aktív szerkesztője a Folqa Collection Gulyás figurájával lepte meg Ben Affleck Oscar-díjas színészt."

Gulyással lepték meg Ben Afflecket

 

 

 

2012.11.05 TV2

Exkluzív interjú Ben Affleckkel, azaz Gézával

"Az Aktív riportere az interjú során egy különleges ajándékkal is meglepte a színészt, melyen második neve, a Géza is szerepel. Szülei ugyanis egy magyar zsidó barátjuk tiszteletére adták neki ezt a nevet…."

 

 

 

2012.10.25 OTTHON Magazin

Konyhába magyar!

"Tányér- és poháralátétekkel, valamint hűtőmágnesekkel bővítette palettáját a Folqa Collection."

Folqa az Otthon magazinban

 

 

2012.10.11 KatARTik Blog

Folqa - magyar design szuvenír

"Egy-egy találkozás alkalmával döbbenek rá arra, hogy milyen sok embernek van rejtett, felszínre nem hozott tehetsége. Juhász-Váczi Henriett reklámszakemberből lett designer, és az elmúlt pár hónapban két-három olyan emberről is születtek cikkek a blogon, akiknek az élete gyökeresen megváltozott azzal, hogy engedték előbújni kreativitásukat. Ezek az emberek mind, fantáziájukat szabadjára engedve, valami olyat hoztak létre, amivel sikereket érnek el. 
Szóval visszatérve, Juhász-Váczi Henriett is ilyen, ő a Folqa figurák megálmodója és kitalálója. Egy Tv2-es forgatás alkalmával volt szerencsém találkozni és beszélgetni vele, ahol a többi közt arról is mesélt, hogy a figurákat karácsonykor Amerikában fogják árulni."

 

Folqa - magyar design szuvenír

 

 

2012.10.10 Nők Lapja

A betyárok meghódítják Amerikát

"Mostantól Európában és az USA keleti partjain is lehet venni nagybajuszú Folqa figurákat."

Folqa a Nők Lapjában

 

 

2012.10.10 Neon.hu

Az új trend Amerikában: magyar betyárbabák!

"Tavaly karácsonykor indultak hódító útjukra a magyar betyárbabák, és idén már amerikai üzletek polcain is visszakacsintanak ránk."

Az új trend Amerikában: magyar betyárbabák

 

 

2012.10.10 TV2

Magyar dizájnerek a világban

"A külföldre vitt magyar tervezésű ruhák, dizájntárgyak nem csak a tervezőknek jelentenek jó üzletet, hanem Magyarország imázsának is jót tesznek."

 

 

2012.10.07 Hír City - Sopron

Designed in Hungary - Video

"A soproni Alkalmazott Művészeti Intézet ad otthont a “Designed in Hungary”-rendezvénysorozatnak, mely október 17- én nyitja meg kapuit."

Designed in Hungary a Hircity-n

 

 

2012.10.01 D1 TV Melanzs

Melanzs - Video

"A tipikus magyar szuvenír – mi van a paprikafüzéren és a matyó terítőn túl?"

D1TV Melanzs a Folqa Collectionről

 

 

2012.09.25 Szeretlek Magyarország

Betyár siker a tengeren túl

"Még egy év sem telt el a bemutatkozás óta, és már az USA-ba is eljutottak a bájos, magyaros Folqa figurák. Igazságos Betyár, a Rátermett Csikós, a Természetbarát Nádvágó és társai gyorsan meghódították a szuvenír- és design-piacot."

Betyár siker a tengeren túl

 

 

2012.09.25 Trend Guide

Magyar szuvenír sikere az USA-ban

"Áruházlánc csapott le a Folqa Collection magyaros figuráira."

Magyar szuvenír sikere az USA-ban

 

 

2012.09.25 Kiskegyed Online

Magyar szuvenír kerülhet az USA-ban a karácsonyfa alá

"Tavaly karácsonykor a WAMP-on mutatkoztak be a nagyközönség előtt a magyaros mintájú, mégis modern Folqa figurák, idén pedig már külföldi megrendelőjük révén az USA boltjaiban is feltűnnek."

Magyar szuvenír kerülhet az USA-ban a karácsonyfa alá

 

 

2012.09.25 HVG.hu

Amerikai áruházlánc csapott le a magyaros betyárbabákra

"Az amerikai TJX áruházlánc is árusítani fogja karácsonyi kínálatában a magyaros mintájú Folqa szuvenírfigurákat, többek között az Igazságos Betyárt, a Rátermett Csikóst, a Természetbarát Nádvágót és további társaikat."

Folqa a HVG.hu-n

 

 

2012.09.25 Index

Amerikaiak csaptak le a betyárbabákra

"Az amerikai TJX áruházlánc is árusítja karácsonyi kínálatában a magyaros mintájú Folqa szuvenírfigurákat, mint az Igazságos Betyárt, a Rátermett Csikóst, a Természetbarát Nádvágót."

Amerikaiak csaptak le a betyárbabákra

 

 

2012.08.20 HVG.hu

Van-e élet a durvuló kalocsai mánián túl?

"a Folqa elmélyült, rátermett, vagy éppen természetbarát betyár figurákat alkot humorral fűszerezve"

HVG kalocsai cikk

 

 

2012.07.14 Origo

Szuvenírek Budapestről - ezt kapja a világ tőlünk

"Konyhai - lehetőleg magyaros motívumokkal ellátott - eszközöket és hűtőmágneseket visz legszívesebben haza budapesti útjáról a turista, míg a magyarok a használható és nem túl drága dolgokat viszik a nagyvilágnak."

Origo - Szuvenírek Budapestről

 

 

2012.07.04 Turizmus Online

Sorsdöntő szezon előtt állnak a szuvenírshopok

„A ma kapható szuvenírtárgyak egy jelentős része nemzetközi viszonylatban már elavult, és akkor is csökkent volna irántuk a kereslet, ha egyébként nálunk és Európában minden rendben lenne a gazdasággal” – állítja Juhász-Váczi Heni.

Turizmus online

 

 

2012.05.10 OCTOGON

A Nosztalgia jövője

"Mit kezdjünk a magyar népművészettel?"

Octogon 2012 május

 

 

2012.02.22 Funzine

Folqa-sorozat: a betyár, a csikós és a nádvágó

"Az igazságos betyár, a kitartó gulyás és az elmélyült fazekas: többek közt ők a szereplői a Folqa-babák első szériájának."

Funzine

 

 

2012.02.13 OCTOGON

Nem kell funkciót keresni, csak örülni nekik

"Interjú Juhász-Váczi Henivel, a Folqa brand alapítójával"

Octogon 2012 február

 

 

2012.01.21 Bejuska

Folqa Collection a bejuskában

"Ügyes PR-jüknek köszönhetően lassan a csapból is ők folynak, de meg is érdemlik, mert az eredeti ötlet kiváló designnal és anyagválasztással párosult. Ismerkedjetek meg a Folqa Collectionnel, azaz Nádvágóval, Paprikással, Betyárral, Csikóssal, Fazekassal és Gulyással!"

Bejuska

 

 

2012.01.05 HG.hu

Folqa: Nincs funkció, ez koncepció

"A tervezők sorra élesztik újjá hagyományainkat. Az elmúlt évben számos népművészet ihlette termék született. Ilyen például a Béta Pixelfolk kollekciója, a The Four betyáros pólója, a Matyodesign kollekciói vagy éppen a nemrég debütált Folqa babák. Egy jelentős különbség mégis van a többi tárgy és a Folqa figurák között: a Folqának nincs funkciója. Erről az itthon szokatlan húzásról beszélgettünk a régi, hagyományos mesterségeket megtestesítő babák megálmodójával, Juhász-Váczi Henriettel."

HG

 

 

2011.12.19 Trade Magazin

A luxuscikk válságban is kelendő

"A gazdasági világválság éppen ellentétes hatást váltott ki a legdrágább termékek piacán; egyre nagyobb árbevételnövekedésről számolnak be ugyanis a luxuskereskedelem képviselői."

Trade Magazin

 

 

2011.12.13 TV2

Népi motívumok modern feldolgozásban

"Közel egy évi fejlesztés után december elején mutatkozott be a magyar nagyközönségnek a modern, magyaros szuvenír család. A hagyományos magyar foglalkozásokat és népi motívumokat modern feldolgozásban újraértelmező figurák sorozatát egy dizájnvásáron tekinthették meg az érdeklődök. A kollekció célja az, hogy egy egységes, kortárs, befogadható, ugyanakkor művészi értéket képviselő kivitelezéssel formálja a magyar közönség szemléletét. A Mokkában Juhász-Váczi Henriett tervező elmondta, hogy egyszerre akarnak ezzel a kezdeményezéssel külföld felé nyitni, illetve a magyar fiatalok ízlését is formálni."


 

 

2011.12.02 Népszabadság Online

Frissen dizájnolt hungarikum

"A Magyarországra látogató turisták nincsenek könnyű helyzetben, ha valami tényleg szép, igényesen elkészített és jellemzően magyar emléktárgyat szeretnének vásárolni a nyaralásuk alatt. Elkölthetik a pénzüket az idegenvezető által javasolt népművészeti boltban, és berakhatják a bőröndbe a matyó-hímzéses blúzt vagy terítőt, amit aztán nagy eséllyel soha nem fognak használni, vagy megvehetik a tucatbögrét, -pólót, baseball-sapkát, ami illik a gyűjteményükbe, hiszen a világ minden nagyvárosában roskadoznak a polcok a hajszálra ugyanilyen termékektől."

Nol

 

 

2011.12.01 Magyar Nemzet Online

Kortárs gulyásromantika

"A napokban új magyar szuvenírmárkát dobtak piacra. A FOLQA Collection a most vasárnapi Wampon debütál a nagyközönség előtt."

MNO

 

 

2011.11.30 Moksha

Magyarországról szeretettel: a csikóstól a paprikamolnárig

"A hazánkba látogató külföldiek elég szűkös palettából válogathatnak, ha valamilyen jellemző emléket szeretnének magukkal vinni a nyaralásról, de az is egészen nagy fejtörést okoz, ha külföldi barátunknak (vagy üzleti partnerünknek) valami magyaros dolgot szeretnénk adni, azonban Unicumot és Rubik-kockát már kapott."

Moksha

 

 

2011.11.29 Juci világa

Külföldieknek

"Köztudott, hogy külhoni barátoknak, üzletfeleknek magyaros, de nem gagyi ajándékot venni nem egyszerű kis hazánkban: gyakorlatilag a Rubik-kockára szűkül az a kör, ami nem alkohol, nem kolbász és nem hímzéses textília."

JucJucJuc